Čipovanje ljudi: prednosti i nedostaci

Postoje mnoge glasine i nagađanja o čipovanju stanovništva. Netko u tome vidi svjetsku zavjeru, netko to smatra zločinom protiv osobnog prostora i kršenjem ljudskih prava, a netko je zainteresiran i otvoren za sve novo.

Svako pitanje ima svoje prednosti i nedostatke, a budući da je masovno uvođenje potkožnih čipova još uvijek samo teoretsko pitanje, čovječanstvo ima dovoljno vremena proučiti sve prednosti i nedostatke.

Prednosti usitnjavanja:
- Svi osobni podaci o osobi bit će pohranjeni na čipu. To će uvelike olakšati rad spasilačkih službi i vozila hitne pomoći jer će vam cijela povijest bolesti biti pri ruci. Ako je osoba ozlijeđena, pada u nesvijest, bit će moguće mnogo brže otkriti uzrok i poduzeti mjere.
- Čip se može koristiti kao glavno sredstvo plaćanja u bankama, trgovinama, restoranima itd.
- Čip će zamijeniti i kombinirati svu papirnatu dokumentaciju i više je nećete morati nositi sa sobom svugdje.

Nedostatke

Prije svega, postavlja se akutno pitanje koliko je etično implementirati takve čipove koji mogu potpuno kontrolirati ljude. Postoji bojazan da će se čipovi zloupotrijebiti. Mogu se koristiti za manipulaciju, nadzor, krađu osobnih podataka.

Čipovanje je još uvijek otvoreno pitanje. Najvažnije u ovom pitanju je dopustiti ljudima da sami odluče kako žele upravljati svojim životom.
Значок "Проверено сообществом"

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *