Elon Musk i njegov doprinos razvoju tehnologije

Elon Musk je popularni inženjer, poslovni čovjek, investitor. Osnivač je i izvršni direktor velikih tvrtki različitih vrsta. Elon Musk aktivno je uključen u razvoj koji neće koristiti samo ljudima, već i planeti. On podržava eko-pokret u korist ekologa.

Veliki projekti
On je osnivač SpaceX -a, čiji je glavni cilj smanjiti troškove putovanja u svemir. Tvrtka također razvija svemirske sustave koji će moći prevoziti ljude unutar našeg planeta, zamjenjujući zrakoplove. Musk očekuje da će stvoriti rakete koje mogu letjeti na Mars kako bi tamo stvorile ljudsko naselje gdje bi se stanovnici Zemlje kasnije mogli preseliti.

Podrška eko-aktivistima
Elon Musk suosnivač je Tesle, specijalizirane za proizvodnju automobila koji za kretanje koriste električnu energiju, ne zagađujući tako zrak i vodu. Tvrtka također ima podružnice koje razvijaju i proizvode solarne ploče.


Musk je uključen u razvoj umjetne inteligencije. Jedna od njegovih tvrtki specijalizirana je za izgradnju tunela za vozila u kojima će se moći sigurno voziti velikom brzinom.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *