Što budućnost donosi virtualnim valutama

Kriptovalute su bile i ostale predmet beskrajnih kontroverzi i rasprava. Njihova je popularnost nedosljedna - traženi su, a zatim opet nestaju. Financijski stručnjaci se razlikuju. Neki predviđaju rast kriptovaluta, drugi predviđaju da će uskoro svi zaboraviti na njih, a oni koji su uložili u njih neće završiti ništa.

Glavni problem koji određuje "nalete" popularnosti bitcoina i drugih valuta je to što ih do sada nijedna država u svijetu nije priznala kao službenu valutu. Štoviše, čini se da je izvor terorističkog sponzorstva i pranja novca, pa se stoga može potpuno zabraniti.

Tečaj je vrlo promjenjiv, to ne dopušta njegovu upotrebu kao stvarnu valutu i vrednovanje robe, luksuzne robe, nekretnina itd.

Banke se neće htjeti odreći mogućnosti ispisivanja i kontrole papirnatog novca.

Istodobno, bitcoin ima niz prednosti koje mogu ojačati njegovu poziciju na globalnom tržištu:
- Anonimna valuta. Nitko ne prati i ne može pratiti sve operacije izvedene s kriptovalutama. Zbog toga se ne mogu izreći novčane kazne i zabrane.
- Minimalna provizija. Prijenosi sredstava uključuju minimalne gubitke provizije, što njihovu uporabu čini vrlo isplativom.
- Brzi transferi. Osim što se za transfere naplaćuje minimalna provizija, transferi se obavljaju vrlo brzo - u samo nekoliko minuta.


Uzimajući u obzir sve značajke, ostaje samo promatrati kako će se polje kriptovaluta razvijati u budućnosti.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *