O SpaceX -u (najnovije vijesti 2021.)

Poznati časopisi, novine, portali s vijestima stalno spominju SpaceX. Vektor aktivnosti tvrtke usmjeren je na izgradnju svemirskih brodova i druge opreme. Osnovao ga je Elon Musk 2002. godine. Njegov je prvotni cilj bio smanjiti troškove putovanja u svemir i stvoriti uvjete za preseljenje čovječanstva na Mars.

Tvrtka se uspješno razvija i danas je njeno ime poznato u cijelom svijetu. SpaceX je sinonim za hrabre, progresivne ideje koje će promijeniti budućnost. Tvrtka ima mnogo projekata, ali tu ne staje.

Na primjer, u travnju 2021. SpaceX je potpisao ugovor s NASA -om, koji sugerira da će SpaceX lansirati lander. Ovaj će modul omogućiti američkim astronautima slijetanje na Mjesec. Ugovor je potpisan na temelju programa Artemis.

24. travnja 2021. SpaceX je lansirao Crew Dragon u svemir i uspješno se pridružio Međunarodnoj svemirskoj postaji. Pristanište se prenosilo uživo.

U svibnju ove godine tvrtka je u orbitu lansirala 52 nova Starlink internetska satelita, kao i Capella Space i Tyvak. Tvrtka ne planira tu stati i namjerava lansirati nove satelite za stvaranje velike mreže u punom opsegu.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *